Malakjeder

Mala er sanskrit og betyr krans. «Ma» står for mor og «la» for ubetinget kjærlighet.

En mala består av en tråd med 108 perler, frø eller steiner med en knute mellom hver perle, før eller stein i kjedet. De fleste refererer til en mala som et bønnekjede for meditasjon. Slike bønnesmykker har vært brukt i åndelig praksis siden det 8. århundre e.Kr. Å holde en mala mens du resiterer et mantra under meditasjon, kan hjelpe sinnet til å fokusere lettere.

Det finnes mange forklaring på hvorfor tallet 108. Tallet 108 regnes for å være hellig. De 108 perlene er knyttet til kroppens 108 chakraer. Noen mener det finnes 108 gudinnenavn. Noen mener at det finnes 108 følelser: 36 knyttet til fortiden, 36 knyttet til nåtiden og 36 knyttet til fremtiden. I yoga eller tai chi er det 108 posisjoner eller bevegelser.

I hinduismen representerer tallet 1 gud, 0 betyr tomhet og ydmykhet som finnes i åndelig praksis og 8 symboliserer uendelighet.

Den 109 perlen er den største perlen som blir hengende nederst på kjedet når det er ferdig. Den er ikke en del av de 108 perlene. Den er en del av malakjedets helhet og blir omtalt som den veiledende perlen. Den markerer begynnelsen og slutten på din mala. Den representerer din guru, ditt mantra, din lære eller ditt høyere selv.

Dusken på malakjedet representerer det hinduene kaller det fjerde stadiet, turiya. Dusken representerer lotusroten som lærer oss å være jordet. Den skal gi oss styrke og ro.

Tråden som perlene er knyttet på, har en symbolsk betydning. Perlene representerer universet, og selve tråden støtten og kraften som holder hver del og hvert levende vesen i universet sammen. Knuten mellom hver perle, frø, stein, representerer all gudommelig forbindelse mellom alle levende vesener i universet, som om at vi alle sammen er tredd og knyttet sammen på en lang snor.

Å bære en mala kan være en påminnelse om dine intensjoner og mål.

Mine malakjeder er håndlaget. I noen av mine malakjeder har jeg lagt inn små pause-steiner. De er ikke en del av de 108 perlene men som en slags pausemarkør ved meditasjon. I andre malakjeder har jeg lagt inn en tydelig hjertestein, stein nr 27. Kjøper du et malakjede med hjertestein skal hjertesteinen bæres på venstre side.

Mitt ønske er å lage malakjeder som kan være til hjelp og støtte i din meditasjon og yoga praksis. Mitt ønske er å lage malakjeder som du ønsker å bruke hver dag. Du kan bruke malakjedet uavhengig av religion eller tro. Du kan bære ditt malakjede som et vakkert smykke.

Jeg kan lage malakjede på bestilling, etter ditt ønske.

Kjærlig hilsen Hildegerd

Shopping Cart

    Your cart is empty

    You might also like